Monday, January 21, 2008

XIX - Vaikus enne tormi

Võitlusest goblinitega suutis pageda vaid LaLa. Blade ja Blacklight seotakse kinni ning toimetatakse sõjapealiku telki, kus neid juba ootavad ülimalt ebamugava väljanägemsiega raudpuurid. Mööduvad mõnedkümned minutid goblinite valve all, kuni telki siseneb Bashka. Šamaan pakub Blacklightile võimalust ellu jääda, kui too ta kilpkonna siiski terveks ravib.

Üllatuslikult ilmuvad telgi ette koolmeister, paladin Aotost ja Ponstin päikesepreester, kes korraldavad paraja stseeni, väites, et Blade'i näol on tegu Thrane'i eriagendiga, kel täitsa tähtis ülesanne. Ei kulu kaua enne kui Blade'ile tuuakse tema varustus tagasi, ainult relvad on müstilisel kombel "kaotsi" läinud. Blacklighti ent ei suudeta puurist välja rääkida.

Blade asub kohe planeerima Blacklighti vabastamist ja suuremat revolutsiooni. Viimase tarbeks sõlmib ta lepingu kohaliku relvakaupmehega, kes broneerib kõik oma relvad Blade'i tarbeks, kokku 40 terarelva ja 20 vibu laskemoonaga. Blade pühendab ka Aotosti, Sato, Ponstini ja Halawani oma plaanidesse. Selgub, et külas on 100 teovalmis relvastatud meest, kes on kõhklemata nõus vihatud paharettidele vastu astuma. Koos loodetakse leida lisajõude orjalaagrist orjad vabastades ning seejärel juba vangilaagrit rünnates. Vangilaagris on ka tublisid, treenitud sõdalasi, kelle abi goblinite sõjalaagri ründamisel hädavajalikuks osutub.

Sel ajal kui Blade ülestõusuks valmistub, ravib Blacklight sõjakilpkonna ning loob temaga head suhted, uurides kilpkonna nooruse ja tema isanda Bashka kohta välja palju põnevat infot - selgub, et kilpkonn on läbi mingi ebahariliku maagia nii suureks kasvatatud, ning Bashka kasutab tema taltsutamiseks mingitsorti sõbrastamise-loitsu. Kilpkonnale aga sõda ei meeldi, ning ta läheks palju parema meelega "koju", milleks on ilmselt tema noorepõlve mängumaad. Blacklightil küpseb plaan Bashkast vabaneda ning hiiglaslik kilpkonn koduteele saata.

Küla on ähvardavalt vaikne kui meri, mööda mille muidu siledat pinda sööstavad üksikud vettkurrutavad tuule-iilid, andes märku peatselt lähenevast tormist.

No comments: