Saturday, August 4, 2007

Sessioon VII

Aeglaselt astuvad seltsilised Vanguardi kantsi juurde. Nad teevad selle ümber tasahilju päripäeva ringe, olles pidevalt teadlik müüridel tatsuvatest ja neid piidlevatest õudustest.

Aga juba alustavad rünnakut lossi ebamaised kaitsjad, kes asuvad kõrgetele ning raskestiligipääsvatel rusuhunnikutel. Kandjate pihta heidetakse, palja jäsemega loopides, elavaid suuri mürgiämblikke. Nood paistavadki selle paikkonna tõmbe- või siis tõukenumbriks olevat, taipavad grupi liikmed öist segadust meenutades. Lisaks sajab müüridelt kive ja viskeodasid.

Borlander asub oma eripärasel vibulaskmisviisil nooltega hukatust külvama; Sikomor valmistab oma skimitari ette. Blade ja Maryo tormavad lossiõuele. Hapra kehaehitusega Lachlan hoiab müüride juures varju.

Mõned kohmakad ebasurnud pudenevad müüridelt alla ja mõned ämblikutest läbistatakse vibunooltest. Sikomori skimitar teeb kõrvulukustavaid lakse ebasurnud ihusse lõigates. Siiski avastavad salaseltsilised, et nende raie- ja torkerelvad ei jäta jäävaid haavu juba surnud ihusse. Lachlani märguande järel taganevad nad tõrksalt kantsi müüride vahelt, lahkudes veel vibudest nooli lastes.

Terve päeva lakuvad kandjad haavu ja kuulavad paljuõppinud Lachlani haldjatarkuseid asümmeetrilisest sõjapidamisest. Kaalutakse ka varikatuse ehitamist. Lõpuks valmib uus rünnakuplaan.

Kantsis nüüd mõne minuti vältel järgnev muutub salaseltslaste mäludes ühtseks häguks ning näib vältavalt pigem tunde.

Borlander ning Sikomor, viimane Maryo turvist kandes ning ogalise vaikselt undava kaikaga viibutades, tormavad kindluse idatorni peale. Blade ja turviseta Maryo võtavad ette kantsiõue keskel kõrguval kivikuhjatisel kiikuvad ebasurnud jäletised. Taamal asuvatelt kuhjatistelt läheneb zombisid ja luukeresid lisaks, kes rusukõrgendikke ühendavai prusse ja laudu pidi püüavad lahingule lähemale jõuda.

Sikomori kaigas tekitab roiskuvasse ihusse kohutavaid vigastusi. Paistab, et iga kord, kui see ihu puudutab, langeb üks ebasurnu. Truu Borlander toetab teda, pikkmõõgaga usinalt konte raiudes.

Siiski tabab tuuslarit ebaõnn. Üks kivi tabab teda küünarnukis asuvasse närvilõpmesse nõnda, et ta mitmekümne hingetõmbe vältel vaevu püsti seista jõuab. Borlanderil jääb üle vaid püüda kaaslast kaitsta. Taastununa lendab mõne viibutuse järel tal käest ta eriliselt ette valmistatud kaigas. Kogu see aeg loobitakse seiklejaid kaugematest tornidest kividega.

Blade ja Maryo teevad samal ajal peaaegu puhta töö keskmises tornis ja tõttavad tagumise tornkuhjatise poole, kus üks teistest pikem ja õudsalt kumava musta sõjanuiaga vehkiv zombi vägesid paistab juhatavat. Blade joob Sikomori valmistatud võlujoogi, mis elujõudu nilpsides joojale ajutiselt hiiujõu laenab, ning tormab mööda rususid üles, peasurnu poole.

Teel tõkestavad teda ämblikud ning kaks teravate hammastega rotiluukere. Ülesjõudnud Blade näeb, et sel suurel zombil on, erinevalt varemnähtuist, peas ka nägu. Must sõjanui heidab Blade'i pihta mürkmustalt helkivaid kiiri, mida tollel vaid läbi häda vältida õnnestub. Siis raiub aga võitljea zombimaagil kohutava obadusega nuia hoidva käe otsast. Selle peale langeb zombi kokku, hing viimaks ometi maiselt olemistasandilt valla päästetud. Vigastatud Blade taipab, et mõne hetke pärast kisuksid veel kõrval olevad suured orkizombid ta tükkideks, ning heidab end lossimüürilt alla, kukkudes teadvust kaotades.

Samal ajal tormab juurde Lachlan, kes ühe efektse nõidusega ohtlikud mürgiämblikud magama uinutab. Siis satub ta aga ise kimpu, sest teda ründab tornist alla sadanud luukere. Juba haavatud võlur keskendub enese kaitsmisele ning appi karjumisele.

Lachlanile tõttab appi Maryo. Peatselt võitlevad Maryo ja Lachlan õue keskel juba mitme ebasurnuga, samal ajal kui Sikomor ja Borlander ei suuda kuidagi kõigutada Idatorni treppi kaitsvat naeru kõhistavat ning odaga relvastatud luukeret.

Kui Maryo juba kokku kukkumas on, tõttab Sikomor alla, kaaslasele appi, kuid kaotanuna oma kallid nõidused ei suuda temagi luukerest, orkizombist ning kahe roti luukeredest jagu saada.

Siiski annab Sikomori ilmumine Lachlanile mahti lahingust eemalduda -- usin võlur asub kohe Blade'i eemale tirima. Seda märgates jooksevad laiali ka teised võitlejad. Neid jälitavad veel kaks luukererotti, kes aga pagejatest peatselt maha jäävad.

No comments: