Tuesday, November 13, 2007

Sessioon XV: goblinite kättemaks

Öösel nägid nii Blacklight kui ka Blade kummalisel kombel unes oma Aundairi rännanud kaaslast Maryot ning mingeid lippe. Vestluse käigus üritati lippude tähendust meenutada, kuid tulemusteta. Mõne aja pärast läks haldjas koos laamaga linna peale uudiseid kuulama, jättes sõbra hurtsikute linnaosasse, katkise hurtsiku juurde joogat harjutama.

Kõrtsis kohtus Blacklight relvaturul töötava kärumehe Aboga. Kuulnud, et Blacklight on loomaarst, lõid Abo silmad särama - neil on kodus kassipoeg, siinkandis haruldane loom, kes kahjuks aga väga haige on. Blacklight pakkus lahkesti oma abi ning läks Aboga kaasa. Väike kass oli tõesti haige, kuid esialgu ei osanud loomaarst midagi peale hakata. Loomade suure sõbrana otsustas ta kass siiski terveks teha ning kogu päev ravimisele pühendada. Mees kraamis oma arstipauna välja ning alustas loomakesele rohupulbrite söötmist ning nende mõju jälgimist.

Samal ajal otsustas ka Blade küla peale uudiseid kuulama minna. Üks Thrane'i garnisoni sõdur andis talle ülevaate Thrane'i, Darguuni ja Droaami vägede liikumisest. Sõdur mainis, et samal ajal kui Breland oma vägesid kodus hoiab ning suuremaid lahinguid väldib, olles praktiliselt loobunud kogu riigi lääne- ning põhjaosast, on Aundairi riik langemas, ning suuremad linnad on juba sisse piiratud. Seda teada saanud, läks Blade tagasi hurtsikuvaremetesse ning asus usinasti joogat tegema, vaheldumisi mediteerides ning harjutades.

Oma mälu värskendamiseks vaatas Blade uuesti ka oma pisikest taskukaarti, millel kuningriikide nimed selgelt peal:



Õhtul kroonis Blacklighti eksperimentaalset ravi üllatav edu, ning kass ilmutas silmnähtavaid tervenemise tundemärke! Abo perekond (eriti aga tema väike tütar) olid väga rõõmsad ning korraldasid vahva loomaarsti auks korraliku pidusöögi. Söödi jänesepraadi, joodi õlut, ning räägiti rasketest sõjaaegadest.
Abo mainis vestluses ka Hõbeleegi skismat, mis Thrane'i peamise religiooni kaheks on jaotanud. pidutseti hilisööni ning kõiki lõbustas see, kuidas Lala ning kiisu (nimega Täpi) koos mängisid.

Blade, olles päev läbi harjutanud, otsustas enne magaminekut teha ühe askeetliku
õhtusöögi. Ta istus lõkke ääres ja mälus parajasti kuivatatud juurvilja viimaseid suutäisi, kui pots! lendas pimedusest tema kõrvale nool. Blade vaatas üllatunult ööpimedusse, kuid ei näinud midagi.
pots! ja pots! maandusid tema kõrvale uued nooled.
Ta otsustas kiirelt tule kustutada ning lõi lõkketule laiali. Pimedusele vaatamata lendasid aga nooled edasi, ning üks neist isegi riivas teda, tekitades väikse haava. Nool oli mürgitatud, kuid kangelase maks oli samuti kangelaslik, ning suutis mürgi kohe neutraliseerida.

Nüüd sööstis Blade mõõka vibutades pimedusse, otse noolte oletatava päritolu suunas. Tänu heale õnnele märkaski ta kohe kogusid, kes kössitasid ühe kokkuvarisenud hurtsiku juures, ning suundus otse nende poole.

Talle hüppasid pimedusest vastu suure kirvega goblin ning veel suurema kirvega pikk mees. Nende taga oli veel üks goblin väikse ammuga. Esimeses sunnikus tundis blade ära goblini, kellel nad alles eelmisel ööl olid koos Blacklightiga põgeneda lasknud.

Kirvemehed piirasid Blade'i sisse ning algas armutu võitlus. Relvad välkusid ning tagumine goblin tulistas ammust Blade'i pihta pisikesi noolekesi. Oma ehmatuseks märkas kangelane, et pimeduses on väikseid pahalasi üsna raske tabada, samal ajal kui tema ise järjest hoope ning nooli keresse saab. Juba üsna tõsiselt haavatuna otsustas ta põgeneda ning andis jalgadele valu. Pahalased tormasid talle aga võidurõõmsalt kisades järgi, ning viimane, mida Blade enne teadvuse kaotamist tundis, oli läbi turvise selga tungiv raske kirves.

Lõpuks, pärast pikka pidutsemist, otsustas kergelt vintis Blacklight sõpra vaatama minna. Ta võttis peolaualt kaasa ühe jänesekoiva ning asus hurtsikute suunas teele. Kohale jõudes leidis ta vaid sõbra seljakoti ning laialilöödud lõkke. Kahtlane! Asudes kiirelt jälgi ajama, jõudis haldjas lahingupaika, millest andsid tunnistust veri ning mitu katkist noolt. Blacklight otsustas kohe tunnistajatelt teadmisi nõuda. Ta asus ümberkaudsete hurtsikute uksi sisse lööma ja seal elavaid vanureid üle kuulama. Pärast rasket ning põhjalikku tööd sai ta teada, et tegu oli goblinitega. Edasi kihutas Blacklight oma ainsa pähetuleva liitlase- tuttava turunõia juurde. Unine nõid soovitas uurida kõrtse ning lubas asjaga hommikul tegeleda. Kõrtsiteenriga rääkides tuli välja, et ühte goblinit oli nähtud rääkimas mingi segaverelise, inimgoblinist barbariga.
Nüüd kiirustas haldjas jälgi ajama teise külaosasse, lootes leida barbari telki. Ta luusis majade vahel hommikuni, kuid nõrk tõrvikuvalgus, väsimus, ning linnaosa igasuguse planeeringu puudumine ei mõjunud otsingutele just hästi.
Väsinult komberdas ta kärumehe Abo maja juurde ning palus luba seal mõned tunnid magada.
Kätte oli jõudnud 29. septembri hommik, ning maad kattis hall härmatis.

No comments: