Monday, November 12, 2007

The Sharn Inquisitor I

Ennustajad kuulutavad jätkuvalt maailmalõppu

Khorvaire'i juhtivad ennustajad kuulutavad jätkuvalt "kontinendi ning võib-olla kogu eksistentsi" peatset hävingut. Lyle Lowlywands, hallhaldjast unenägemisele spetsialiseerunud võlur ehk oneiromant ütles The Sharn Inquisitori päringu peale, et kuulujutte maksab sedapuhku tõsiselt võtta. "Märgid on sedapuhku väga sünged ning teiste maailmate asukad, kes siinsel silma peal hoiavad, pole lootust andnud." Lowlywandsi sõnul olevat elementaalide vaikus märk sellest, et Khorvaire'l pole lootust. "Plaanin pikemat rännakut mõnda teise maailmasse. Loodan, et Waterdeep on turvalisem koht kui Sharn."

Suveräänsete Vägede piiskop Alvericu sõnul on posijate sõnade näol tegemist "puhtalt inimliku" narrusega. "Pealegi on selline narrus ohtlik. Inimesed peaksid teadma, et jumalate truu teenimise järel ootab neid otsetee igavesse ellu." Suveräänsete Vägede kirikutes soovitatakse inimestel üle kogu Khorvaire'i jääda rahulikuks, mitte paanikasse sattuda ja vanaviisi edasi elada.

Aundairi talumees Yrjo Poldur kratsis Sharn Inquisitori reporteri küsimuse peale kukalt ja sülitas maha. "Pime Kuusik neid kõiki võtku, ajavad päid segi! Tahaks ühegi sirge vastuse kuulda," arvas farmer kõigi eelapokalüptiliste ja metafüüsiliste spekulatsioonide kohta.

Kojad süüdistavad Thrane'i seaduserikkumises

Thrane'i väärikas eas valitsejanna Jaela eilne dekreet kuulutas kolme tähtsa suure koja -- Medani, Phiarlani ja Thuranni -- tegevuse Thrane'i territooriumil vastuolus olevaks riikliku julgeolekuga. Võetavad meetmed hõlmasid järelevalve teostamist kojahoonetes paiknevate isikute üle, "pistelist" korrespondentsi kontrolli ja kokku 46 muud punkti. Mitmed kodade väiksemad ja suuremad esindused on juba uute punktide põhjal suletud.

Thrane'i kuninganna nõunik Thaynden, kes pärast viimast mõrvakatset avalikkuse eest tükk aega varjus oli püsinud, pidas seadusemuudatuse teemal kõne, mis lõppes sõnadega: "...ja ma olen kindel, et pärast uut korda ei ole sellistel šlikerdajatel ning spioonidel siin enam endised
päevad!"

Asjatundjad peavad kodade jaoks kõige valusamaks nende Thrane'i maksujurisdiktsioonile allutamist ning sellest tulenevat audiitorkontrolli kohustuse tekitamist. "See võib kodade kasumit oluliselt kahandada ja sundida neid operatsioone Thrane'is täielikult lõpetama," ütles üks juhtivaid rahanduskonsultante Sharn Inquisitorile. See aga võivat ühtlasi tuua kaasa valusaid tagasilööke Thrane'ile endale, kuigi viimane on kuulutanud, et on saavutanud
täieliku sõltuvuse eelmainitud kodadest.

Puudutatud kojad on vahetult enne ajalehe ilmumist avaldanud pressiteate, milles leiavad, et kodade tegevuse üle jurisdiktsiooni kehtestamine on vastuolus kehtiva rahvusvahelise õigusega, sealhulgas Throneholdi lepinguga, ning ohustab ühtlasi rahu ja julgeolekut kontinendil tervikuna, ähvardades hävitada väljakujunenud jõudude tasakaalu.

Kohalik arveteõiendamine pärapõrgus: Marketplace'i mõrvaöö

Kas mäletate seda väikest kena linnakest Aundairi, Thrane'i ja Brelandi ristumispaigas, kus
kohtusid kolme maa kaupmehed ning ostjad? Nüüdseks on endisest Marketplace'ist jäänud alles vaid mälestus. Kolme riigi poliitilisi suhteid kajastab ka asjaolu, et kokkukuivanud turul on valdavalt müügil sõjariistad.

21. septembri hommik oli aga liig isegi selle sõjaka paiga asukatele: Ühe ööga oli mürgitatud 20 kohaliku spordiringi "Tantsiv rusikas" liiget. Samal ööl tungiti linnakest majandava turuülema, härra Prati, kindlustatud majja ning tapeti mees ning tema valvurid jõhkral moel une pealt. Tõenäoliset sissetungijate kahtlaseid hääli kuuldes saabusid maja juurde kaheksa Thrane'i korravalvurit, kes võitluse käigus samuti tapeti. Maja lähedalt leiti julmalt mahalastuna ka
Marketplace'i linna ainuke sadulsepp. Kohalikud võimud on algatanud uurimise. Asjaolu, et härra Prati oli "Tantsiva rusika" peasponsor, võib uurijate sõnul olla "vaid juhuslik kokkulangevus".

Poliitikarubriik: Uus ilmasõda kogub hoogu

Kas sellist Eberroni me tahtsimegi? Pikka aega on arvatud, et Throneholdi rahuleping ning kodade suveräänsus aitab ära hoida teist suurt ilmasõda, kuid tundub, et sellest ei piisanud. Oleme ajalehe toimetuses kokku pannud sõjalispoliitilise maailmakaardi ning kuulduste ja kuulujuttude põhjal ära märkinud ka suuremad rünnakud ning vägede liikumised. Olukord on tõsine. Meie toimetus kutsub kõiki võime üles alustama rahuläbirääkimisi!






1 comment:

erick said...

Kallis The Sharn Inquisitor'i toimetus,

olen teie suur fänn juba esimesest numbrist! Eriti meeldis mulle see koht kus mürgitati. Jube põnev hakkas kohe!

Jõudu teile oma hea ja vastutusrikka töö tegemisel, tuues meieni uudislugusid laiast maailmast!

Andunult Teie,
Adorin Garter