Thursday, November 29, 2007

XVI: Blade pättide korteris vangis

Blade ärkas valutava selja, pea ja õla tõttu. Ta leidis ennast kinniseoutuna istumas hämaras ning räpaka välimusega korteris. Toa nurgas oleva laua taga mängisid kaarte ja jõid juba Blade'ile tuttav väike goblin, suur goblin, segavereline barbar ning üks lühemat kasvu ajamata habemega inimene.

Blade oli eraldi köitega kinni seotud kätest, jalgadest ning tooli külge. Teeseldes jätkuvalt teadvusetust, hakkas ta vaikselt köitega tegelema. Kord pingutas lihaseid, siis lõdvestas, ja siis nüsis köit köie vastu. Vaatamata agarale proovimisele ei tahtnud kinnitused aga kuidagi lahti tulla. Üks goblinitest märkas kahtlast pusimist ning andis vangile igaks juhuks kolaka. Väike goblin oli aga nii purjus, et kaotas antud löögist ise tasakaalu ja prantsatas maha. Blade kukutas ennast koos tooliga ka kohe ise maha, ning tundis õlas tugevat valu, sest seal turritas ikka veel eilsest võitlusest saadud pisike ammunool. Oma üllatuseks märkas mees, et goblini vöö koos väikse noaga oli kinnitustest lahti tulnud, ning vedeles nüüd Blade'i kõrval.

Pätid mängisid kaarte edasi, kuni otsustasid kuskilt lähedalt jooki juurde tuua. Barbar ning suur goblin läksid joogi järele, teised kaks jäid valvama.
Vahepeal oli Blade usinasti köitega edasi jännanud, nii et ainult veel randmed kinni olid. Ta otsustas oma võimaluse panustada rünnakule. Hetkel, mil valvurid nurgas vedelevate pooltühjade pudelitega tegelesid, kargas Blade püsti ning tormas neile paljakäsi kallale! Vaatamate sellele, et kangelane oli relvitu ja seotud kätega, oli tal saabaste külge kinnitatud paar vägevat oga (pärit üldisest turvise ogastamisest, mis võeti ette umbes nädal aega tagasi).

Algas kähmlus, mis polnudki nii raske, sest mõlemad (Blade'ist väiksemat kasvu) valvurid olid purjus ning võitlesid samuti paljakäsi. Pärast paari edukat hoopi kukkusid goblin ja pätt kokku ning Blade tundis taas vabadust! Kiirelt vabastas ta käed köidikust ning otsis toa läbi. Mängulaual vedeles siiani osa Blade'ilt röövitud kullast, esikusse oli aga lohistatud millegipärast suur, toidu ja relvadega täidetud valge metallvann - kaasa arvatud Blade'i enda tubli mõõk. Äkitselt kuulis Blade toaukse tagant samme. Võis kuulda, kuidas kaks suurt ja purjus tegelast trepist üles astuvad.

Mõni aeg hiljem lendas toauks pauguga väljapoole lahti, nii et ukse taga olnud goblin ja barbar mööda treppi alla veeresid. Blade tõttas neile kohe järgi ning tegi löögi, kuid nii õnnetult, et kukkus oigavatele vastastele otsa. Kukkumine oli aga samas ka edukas, sest mõlemad lamajad jäid vakka. Seepeale tõusis Blade püsti ning torkas mõõga ilma pikema jututa suuremale südamesse.

Äkitselt ilmus aga toast trepile goblin, käes nui ja Blade'il varem kaasas olnud ravijook - metallist plasku, mille nad olid leidnud röövel-ööbikult teel marketplace'i. Goblin kulistas joogi alla, ning viskas kohe seejärel lendu noa, mis lendas (nähtavasti ka joodud alkoholikoguse tõttu) suures kaares mööda.
Kohe tormas Blade mööda treppi üles, kuid ei tabanud goblinit ning sai ise vastu sellise obaduse, et alla tagasi kukkus. See oli kurnatud kangelasele liig, ning ta vajus sügavasse teadvusetusesse.

Veelkord ärkas Blade kinniseotuna. Tema vastas toolil istus magav goblin, amb süles ja pea rinnale vajunud. Teised olid kadunud. Kui Blade uuesti köidikust vabaneda püüdis, saatis teda erakordne edu, ning nöörid tulid hõlpsasti lahti. Magava goblini tapmine läks kergelt, ning pärast toa veelkordset läbiotsimist asus ta kohe põgenema. Maja esimese korruse välisuks oli paraku lukus, ning toast leitud võti, mida sõdalane lukuauku proovis, jäi sinna kinni. Koridoris olukorda kaaludes kuulis Blade aga jälle, et keegi on ukse taga - suur goblin ja inimene! Kiirelt ronis mees varem avastatud koridoriaknast välja, ning hüppas all oleva talli pool-lahtisest katusest paistvasse heinakuhja. Hing juubeldamas ning süda põksumas, jooksis pääsenu minema.

No comments: