Friday, August 8, 2008

XXVII elusid säästev sõda päkkapikkudega

Veel samal ööl ründas seiklejaid kogu ülejäänud päkapikkude meeskond ning kaks sõjakstaotut (commoni keeles "Warforged") . Nad hiilisid öösel maja juurde, käes sõjakirved ning ammud. Ootamatult tabas neid aga Thuuldiri loits glitterdust, ning korraga oli savionnide vahel terve seltskond kuldselt säravaid, pimestatud või kangestatud päkapikke. Võitlussalgas tekkis paanika, pimestatud päkapikud üritasid roomates või joostes põgeneda või vehkisid paaniliselt kirvestega. Seiklejad asusid neid uimaseks lööma, kui neid ründas selja tagant teine sõjakstaotu koos kahe päkapikuga. Madin oli kiire kuid äge, ning lahingu käigus löödi mitmel päkapikul kogemata pea, käsi või mõni muu kehaosa otsast.
Seiklejad olid võtnud eesmärgiks tegelikult heade päkapikkude elusid säästa, ning Thuuldir ja Blade tundsid ennast surmades tõsiselt süüdi. Ellujäänud päkapikud seoti ohelikku ning nüüd liiguti koos kindlusesse. Ka surnud päkapikud võeti kaasa.
Kuna oli öö, siis otsustati haavu parandada, puhata, ning hommikul lossi siseneda. Öösel saabus veel delegatsioon külast, mis proovis Thuuldiriga päkapikkude vabastamise osas läbirääkimisi pidada ning leppis lõpuks päkapikkudele soojade karusnahkade kinkimisega. Ilm oli läinud väga külmaks ning väljas sadas lund.
Järgmise päeval siseneti viimaks lossi, mis tundus hulgaliselt lõkse ning ohte täis olevat. Vange jäeti valvama Blacklighti maagiline laama, Lala. Osa lossis leiduvates lõksudest oli küll päkapike poolt kahjutuks tehtud, kuid näis, et päkapike uurimisrühm polnud väga sügavale jõudnud.

No comments: