Wednesday, July 11, 2007

Sessioon I

Kontinendi kaart koos suuremate kuningriikide nimedega:


Seiklejad:
Maryo
(ekspert pagar 1, rogue 1)
Blade (ekspert ajalehekioski omanik 1, relvakandja 1)
Sikomor (druiid 1, artifiits 1)
Nimer Sahmiu (ekspert raamatukoguhoidja 1, rogue 1)
Borlander (ekspert kuller 1, rajaleidja 1)
Lachlan (Wizard 1)



Taust:
Seiklejad kuuluvad Eberroni Hoidjate salaühingusse, mis võitleb suurte ideaalide maailma rahu & poliitilise tasakaalu nimel, ning sõjaõhutajate, sõjardite, orjapidamise, vampiiride, illithiidide vastu. Kõik mängijad va Maryo (kel tiitel "Eberroni Kandja" ning staatusesümboliks maagiline pistoda) on organisatsiooni lihtliikmed ehk kandjad, teavad ühingu salajast käepigistust ning tunnevad salaühingu üksikuid teisi liikmeid. Enamik lihtliikmeid elab pealtnäha oma tavalist elu (küpsetab muffineid, laenutab raamatuid, jne.) kuid aitab varjatult salaühingut, näiteks kogudes informatsiooni prominentsete sõjaõhutajate kohta, kes siis jäljetult kaovad või mürgitatud muffini kätte surevad.

Viimatised olulised sündmused:
Vaatamata organisatsiooni pikaegsetele pingutustele ning paljudele võitudele on Aundair, Thrane, Breland, Darguuni, Droaam, Karrnath, Valenar ning Talenta Plains (riigid Eberronis) sattunud ootamatult tekkinud ning kiirelt paisuvasse sõtta, millel on oht paisuda maailmasõjaks.
Samuti on maailmas hakkanud levima ohtlik ja maagiline mürgisoo, millest allpool.

Algus:
Ükshaaval asuvad seiklejad Blade , Maryo ja Sikomor tegutsema. Maryo on parajasti missioonil Karrnathis, kui saab teada et Eberroni hoidjate salaühing on kohutaval kombel pea täielikult hävitatud. Nimelt on salaühingu maagilise pistoda eriomaduseks see, et omaniku elujõu kustudes lendab ese kärakaga õhku ning saadab sõnumi surmast ja omaniku asupaigast teistele Eberroni Hoidjatele. Karnnathi hotellis viibides saabki ahastav Maryo terve rea surmasõnumeid Eberroni Hoidjate pistodalt. Suur osa viibis neist surma hetkel Sharnis, Brelandi suurlinnas nõupidamisel. Siis aga kutsub teda üks ellujäänutest, Grombor, salajasse turvapaika Freydani küla lähedal.

Sarnase kutse saavad ka Blade ja Borlander, kes viibivad parajasti väiksel missioonil Brelandis.

Toimumispaik
: Freydani küla, Aundair, Khorvaire
Toimumisaeg: 1036 YK (tuhandendal ja kolmekümne kuuendal aastal peale Galifari Kuningriigi rajamist), hilissuvi, kuueteistkümnes august.

Seiklejate teadmised oma salaühingust.
Riik / Eberroni hoidja positsioon ja/või klass

Karrnath/ Maryo, Aundairi pagaripoe omanik (rogue)
Aundair / Grombor, Palgasõdurite firma kindral (fighter/artificer)

Eldeen Reaches/ Shah, Druiid (druid) surnud
Breland & Sharn/ Loan, Kuninga nõunik (artificer)
surnud
Thrane/ Thaynden, Kuninga nõunik (rogue)
surnud
Zilargo / Zindin, Ülikooli maag (illusionist/artificer)
Darguun/ Drukku, Kindral (fighter)
surnud
Talenta Plains/ Panlat, Druiid (druid)
surnud
Valenar/ Vonna, Kaupmees (commoner)
Mror holds/ Holden, Kirikukoguduse preester (cleric)
surnud

Druiid Sikomor on viimase aasta jooksul täitnud missiooni pärapõrgus Freydani külas, uurides hiljuti levima hakanud mürgisood. Mürgisoo on maagiline ning võibolla ka elus nähtus, mis levib Mournlandist saabuvate udude ja vihmadega, ning muudab kogu muu taimestiku ja maa mürgiseks sooks. Sikomoril on parajasti valmimas aastapikkuse töö vili, nõiakeedus maja kõrval asuva mürgisoo "katselapi" taimedest ja nende tavataimede paralleelidest, millega peaks olema võimalik sood taganema sundida või isegi kasulikuks muuta. Toimetamise ning ettevalmistuste käigus avastab ta sohukukkunud linnupoja, kelle päästmise käigus ründavad teda aga ootamatult kaks roomavat limaolendit. Pärast lühikest heitlust saab druiid olendeist jagu.

Blade peab enne turvapaika minemist lõpetama viimati saadud missiooni, edastama andmed Brelandi sõjaplaanidest Darguuni vastu ühele temale varem tundmatule Darguuni (salaühingu) lihtliikmele. Kohtumispaik on suure kivi juures, kuusemetsas. Suure kivi juures on ennast lihtliikmena esitlev goblin, kes teab vennaskonna salajast käepigistust. Blade tapab goblini ning leiab tollelt tähistatud kaardi. Pärast seda kihutab ta tuhatnelja Freydani küla poole. Kohale jõudes ärpleb ta külakõrtsis talupoegadega, samal hetkel saabub aga Maryo (hea välimuse ja lahke hääletooniga poolhadjas) kes olukorra maha jahutab. Tegelased käivad külapoes ja müüvad maha goblinilt saadud tugeva võitlusmuula. Siis aga variseb seni suust vahtu välja ajav nälginud hobune, kelle Maryo tee peal ostis ning tegelased ostavad kõrtsiomanikult endale uue muula, sedapuhku unise ja vana looma. Blade kasutab Orieni kojast laenatud kallist hobust.

Et Sikomoril läheb keedusega veel aega, lähevad ülejäänud liikmed turvapaika uurima. Turvapaigast leitakse surnud Grombor - Turvafirma "Kanged Kandid" omanik, kes teised tegelased turvapaika kutsus. Grombor oli Aundairi Eberroni hoidja, õppinud artifiits ja relvakandja.



(Kaart: Maryo, Blade'i ja Borlanderi teekond kohtumispaika, Sikomori elupaiga juurde)


No comments: