Thursday, July 12, 2007

Sessioon II

Siin on maailmakaart, millel on punasega ära märgitud Freydani küla, Sikomori
kodu ja kangelaste asupaik:



Sikomor avastab, et keedus saaks efektiivsem, kui sellele lisada metsaloom, mõned taimed mürgisoost ja Uimaõis küngastelt.

Sikomor ja Blade jahivad metsas väikelinde. Blade laseb osavalt vibuga peaaegu silma jaoks märkamatul kaugusel oleva pisilinnu. Korjatakse keedusele tarvilik koerpöörirohi.

Mürgiõie korjamisel soolapil asuvast vanast kaevust ründavad tegelasi järjestikku kaks vakla ning Hiigelsuur Limakoll. Pikkade teivasodade, tuleleekide ja terasega lastakse Limakollist elumahlad välja.

Sikomor ja Blade lähevad lähimale künka juurde Uimaõit tooma.

Maryo, kes jäeti maja valvama, istub Sikomori maja katusekambris nign vaatab laboris podisevat keedust. Äkitselt hakkab avatud katuseluukidest ühekaupa sisse hüppama juba tuttavaid suuri kihvadega vaklu. Maryo tapab kuus, ning saab ka ise mitu korda hammustada. Üks haavatud vagel ronib majakatusele.

Sikomor ja Blade saabuvad tagasi. Soo on vahepeal vakladest kubisema läinud. Sikomor kaebab: "Nii ei saa ju elada, kui juba peenramaa ründama hakkab." Ta hakkab karjuma ja jookseb kaks tiiru ümber soolapi. Blade ja Maryo vaatavad seda üllatunult pealt. Sikomor jookseb veel pool tiiru, lõpetab karjumise, naeratab kavalalt ja ammutab soost ämbriga mürgivett.

Blade tapab veel ühe vagla.

Saabub rajaleidja Borlander Woodhelmist, kes teel druiidi poole nägi tervet karja tõrvikutega purjus vihaseid talupoegi liikumas samas suunas. Talupoegi oli kokku kümmekond: 7-8 jalgsi ja 1 hobusel. Borlander tohterdab Maryo haavu.

Kell on 21:15

Kella 23:00-ks on juba ammu kokku lepitud kokkusaamine turvakodus, kuid läheneva rahvajõugu ja Grombori turma valgel on viimaste Eberroni kandjate väljavaated nigelad...


No comments: