Thursday, July 12, 2007

Sessioon III

Sel ajal kui raevutsev jõuk läheneb, sepitsevad salaseltsilised plaani. Aknaluugid suletakse, välja arvatud üks esimese korruse aknaluuk, uste taha paigutatakse mööbel. Blade astub esimese korruse akna taha, ülejäänud lähevad ülakorruse terrassile.

Vahepeal käib Borlander luurel. Mõnekümne minuti möödudes kannab tuul temani inimhääli ja, üllatusena, koera haukumist. Borlander mõtleb hetke, kergitab pükse ja tuleb ehmunult tagasi.

Eberroni kandjad - see tähendab neist ellujäänud - on oma esimeseks suuremaks väljakutseks valmis.

Külameeste saabudes tekib hetkeks sõnasõda, kus külamehed süüdistavad "nõida" põldude rikkumises mürgisooga ja Sikomor käsib neil oma maalt kaduda. Siis heidab üks külamees maja pihta kustunud tõrviku. Kätt vibunööril hoidnud Blade laseb noole lendu.

Jõuk tormab maja juurde ja püüab uksi-aknaid sisse lüüa. Sikomor loitsib kiirelt. Rohukamar pundub ja mureneb. Rohuvarred ja -juured põimivad kallaletungijate jäsemeid kinni. Siiski suudab lõviosa ründajatest varte vahele lõksu jäämist vältida. Mitmel neist õnnestub läbi ukse tuppa pääseda. Grupi osavaim võitleja Blade teeb kolmele kiirelt otsa. Vaatamata sellele paistab pelk külameeste hulk ta enda alla matvat.

Vahepeal õnnestub Maryol lasta noolega külameeste hobusega liidrit. Hobune perutab ja ratsur kukub.

Jõugu liige lõhub Sikomori väliahju.

Borlander tormab - uskumatu et selline asi võimalik on - aga samas, Borlander ongi uskumatu - poolel häälel sõjahüüdu karjudes allakorrusele. Sikomor laseb ennast terrassikäepidemest kinni hoides alla ja kiigub end uksest sisse, kus sajab ühele vastasele otsa ja surub teise vastase varem valmiseatud lõksu - laua sisse taotud naeltesse.

Lahing on võidetud. Seltsilised asuvad vastaseid kinni siduma - nii ellujäänute haavu kui ka vastaseid nii, et nood liigutada ei saaks. Maryo ja Borlander toovad ära "sõjasaagiks" saadud hobuse. Trofeedeks loetakse ka külameeste pussid ja hangud.


No comments: