Saturday, July 28, 2007

Sessioon V

Sikomor vaatab taevasse ja näeb üllatusega, et idas, Thrane'i ja Mournlandi pool langevad aeglaselt 3 tähte. "Soovin kõige ilusamat naist, kõige rohkem raha, vorpal mõõka ja ... ee ... seda, et ma oleksin Brelandi kuningas."

Sikomori majast pakitakse kõik väärtuslikum kaasa (sealhulgas ka teleskoop ning labori kallimad osad), lüüakse uksed-aknad laudadega kinni ja asutakse teele Vanguard Keepi poole.

Külm ilm. Vähese taimestikuga maastik. Üks puu ja ehk kaks-kolm põõsast läbitud kilomeetri kohta.

Esimesel ööl külili keerates leiab Sikomor oma magamiskoti alt pooleldi maetud pikkmõõga. Mingis tavakeele vanemas dialektis on sinna kirjatud "Vorpal". Üleüldine elevus. Sikomor tuvastab loitsudega, et tegu pole siiski võlumõõgaga. Ta märkab ka väiksemat kirja "Tellyni sepp." Kaaslastega aru pidamisel selgub, et Tellyn on üks küla samas Lõuna-Aundairis, millesse minek tuleks kõne alla. Tee peale jääks ka suur kauplemiskoht Marketplace, millest aga arvatavasti rindejoon juba läbi on käinud.

Hommiku tulles, Borlanderi vahikorra ajal, ründavad seiklejaid hüäänid. Borlander ei jõua kedagi hoiatada ja peaaegu sureb.

Hüäänide tagasitõrjumise järel tahab Borlander kõiki vabandava näoga ravida, aga ei too kellelegi eriti tervist. Otse vastupidi, Sikomori sidumiseks marlit lõigates vuhistab ta noaga õhus nii kiirelt, et lõikab niigi hüäänidest puretud Sikomorile sisse. Sikomor on Borlanderi selle ja viletsa töö eest valvamisel väga vihane.

Järgmisel päeval märgatakse teel haruldast taime, mis Sikomori teadmiste põhjal kannab nii virsikuid, banaane kui igasuguseid võluväega vilju. Tegemist on aga ka lihasööja taimega, ning seega läheneb grupp taimele äärmiselt ettevaatlikult. Kõigepealt loobitakse taime ümber kive, mille peale aga taim ei näi reageerivad. Siis seob Blade ennast köie otsa ning läheneb taime juurde. Taime ümber oleva õhukese mullakamara all on kombitsad, mille aga Sikomor alkeemilise tulega kiirelt põlema süütab. Kangelased kukuvad leegitsevatesse taimejätketesse. Nüüd väljuvad maa alt pikad liimised jätked, mis imevad ennast võitlejate külge kinni ning söövitavad happega. Üleüldist segadust suurendab Borlander, kes koos hobusega taime ümber tekkinud süvikusse hüppab. Taim paiskab välja ka pahmaka mürgist tolmu. Pärast põhjalikku hakkimist on taim ründevõime kaotanud, ning seiklejad märkavad süvikus luukeresid. Kaevatakse, ning selgub, et taim on söönud ära mitmeid inimesi ja loomi. Lõpuks jõutakse taime sibulani, mis asub mitme meetri sügavusel maa all. Lõikamisel laseb Sibul kuuldavale valju kriiske, mis kogu seiklejate kamba kurdiks lööb. Sibul, mille väärtust Sikomor 1000 kuldtükile hindab, võetakse kaasa. Mõne aja pärast osadel seiklejatel kuulmine taastub, Blade on aga veel mitu päeva kurt.

Vanguard Keepi lähistel märgatakse ühte hiiglaskasvu ja ühte lapse zombit. Peale nendega võitlemist ja linnuse müüril liikumise nägemist otsustatakse ebasurnud, kui neid veel peaks olema, igavesele unele saata.

No comments: